menu
EN
NL

BING Film & TV BV


Na jarenlang voor diverse producenten te hebben gewerkt, besloten Ingmar Menning ( producent) en Jan Albert de Weerd (producent/regisseur) hun krachten te bundelen en een eigen productiehuis op te zetten; BING Film & TV BV.
Klein en slagvaardig kan BING, in een tijd waarin budgetten continu onder druk staan, film en televisie maken met een hoge production value. Als producent staan we daarom het liefst zo veel mogelijk zelf op de set. Door 'hands on' betrokken te zijn bij onze producties, komen we nooit voor verrassingen te staan en kunnen we de opdrachtgever het gewenste eindresultaat bieden.
BING ontwikkelt en bedenkt ideeën, maar staat zeker ook open voor collega- producenten die de uitvoerende kant van het maakproces liever uitbesteden.

In ons pand zijn ook de productiebedrijven Johan Nijenhuis & Co en JOCO Media gevestigd, waar wij nauw mee samenwerken. Drie producenten - Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Jan Albert de Weerd - werken al vele jaren samen. Deze samenwerking voert terug tot 1993. Ze zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld en vormen een hecht en professioneel team.

Ingmar Menning

Ingmar Menning

Producent

Na een studie economie leerde Ingmar het vak in de praktijk bij Baantjer, Spangen en Goede Tijden Slechte Tijden. Met de kinderserie ZOOP luidde hij een nieuw tijdperk in. Ingmar ontwierp een productiemethode waardoor dagelijks jeugdtelevisie betaalbaar werd. Deze methode werd ook gebruikt bij 4 seizoenen Van Jonge Leu en Oale Groond en bij meer dan 600 afleveringen van de succesvolle jeugdserie SpangaS. Speelfilms die onder zijn verantwoordelijkheid werden gemaakt zijn Ellis in Glamourland, Zoop in Afrika, Zoop in Zuid Amerika en SpangaS op Survival. Ingmar functioneerde daarbij van script tot montage als inhoudelijk en budgettair eindverantwoordelijke. In de afgelopen jaren zijn o.a. De Avonturen van Kruimeltje, Gerede Twijfel, Caps Club 1 en 2, Malaika, Verliefd op Ibiza de serie, Het Verborgen Eiland, Het geheim van Eyck en Lost in the Game, Voetbalmaffia en Luizenmoeder onder zijn verantwoordelijkheid geproduceerd.

Jan Albert de Weerd

Producent/Regisseur

Jan Albert leerde het vak op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden en was First Assistant Director bij dramaseries als Oud Geld en Rozengeur en Wodka Lime. Als regisseur was hij mede verantwoordelijk voor het succes van de TV serie ZOOP. Hij regisseerde meer dan een kwart van alle 325 afleveringen en bepaalde voor een groot deel de toon, de stijl en de humor van deze populaire kinderserie.
In 2010 was Jan-Albert als creatief producer, schrijver en regisseur verantwoordelijk voor de serie 2012, Het Jaar Nul en de 10-delige dramaserie De Avonturen van Kruimeltje. Vanaf 2011 werd Jan-Albert actief als producent en produceerde en regisseerde hij De Groote Markt 30 (2011), Verborgen Verhalen 5 (2012), Gerede Twijfel (2012) en Malaika (2013), Het Verborgen Eiland (2014),Verborgen Verhalen 6 (2014), 
Het geheim van Eyck (2015), Lost in the Game (2016), Voetbalmaffia (2017) en Luizenmoeder (2018).

Daan Mollema

Marketing & Development Manager

Daan heeft jarenlang bij verschillende distributeurs gewerkt. Hij weet als geen ander een TV-serie stevig in de markt te zetten en de juiste doelgroep te bereiken. Sinds 1 april 2015 is hij officieel onderdeel van ons team als Marketing & Development Manager.

Jo-Anneke Wikkerink, assistent van de producenten

Jo-Anneke Wikkerink

Assistent van de producenten

Jo-Anneke Wikkerink werkt sinds het najaar van 2011 als assistent van de producenten bij BING. In haar functie begeleidt ze buitenlandse subsidieaanvragen, assisteert ze de productieteams en coördineert ze de postproductie, de buitenlandse festivals en sales van de speelfilms.

Edith Huismans, financiële administratie

Edith Huismans

Financiële administratie

Edith / E-DID-IT administraties doet sinds 2011 als freelancer de financiële administratie voor BING.
E-DID-IT is verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie en projectbeheer van diverse tv-series binnen deze BV.

Christy Faber

Administratief medewerker

Na vele jaren in loondienst en als zelfstandig ondernemer administratief werk te hebben verricht, versterkt Christy Faber onze financiële afdeling als administratief medewerker sinds november 2018. Ze houdt zich onder andere bezig met het verwerken van inkomende facturen en diverse andere administratieve werkzaamheden.

TBD

Stagiair

In aanloop naar producties zijn wij op zoek naar stagiairs! Stuur een mailtje met je motivatiebrief en CV naar info@bingfilm.nl en we nemen snel contact met je op.

Sjaakie

Kantoorhond