menu
EN
NL

BING Film & TV BV


Na jarenlang voor diverse producenten te hebben gewerkt, besloten Ingmar Menning ( producent) en Jan Albert de Weerd (producent/regisseur) hun krachten te bundelen en een eigen productiehuis op te zetten; BING Film & TV BV.
Klein en slagvaardig kan BING, in een tijd waarin budgetten continu onder druk staan, film en televisie maken met een hoge production value. Als producent staan we daarom het liefst zo veel mogelijk zelf op de set. Door 'hands on' betrokken te zijn bij onze producties, komen we nooit voor verrassingen te staan en kunnen we de opdrachtgever het gewenste eindresultaat bieden.
BING ontwikkelt en bedenkt ideeën, maar staat zeker ook open voor collega- producenten die de uitvoerende kant van het maakproces liever uitbesteden.

In ons pand zijn ook de productiebedrijven Johan Nijenhuis & Co en JOCO Media gevestigd, waar wij nauw mee samenwerken. Drie producenten - Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Jan Albert de Weerd - werken al vele jaren samen. Deze samenwerking voert terug tot 1993. Ze zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld en vormen een hecht en professioneel team.

Ingmar Menning, producent

Ingmar Menning

Producent

Ingmar Menning studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam met een mastergraad in Economie. Na zijn studie wist hij met nieuwe productiemethoden de processen in de filmindustrie in de praktijk te verbeteren. Zo werden langlopende tv-successen op locatie mogelijk en werden voor het eerst dagelijkse jeugdseries op de Nederlandse televisie gebracht. Series als Zoop en Spangas ontstonden onder zijn leiding.
Geschoold door theorie en praktijk leidt Ingmar een team van makers naar het beoogd resultaat. Als producent specialiseerde hij zich in het bereiken van maximale production value voor het gestelde budget. Onder zijn leiding werd o.a. de rampenserie Als de Dijken Breken een groot succes en kon De Luizenmoeder de best bekeken Tv-serie in recente televisiehistorie worden.

Jan Albert, Producent/regisseur

Jan Albert de Weerd

Producent / Regisseur

Jan Albert leerde het vak op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden en was als regisseur mede verantwoordelijk voor het succes van de populaire kinderserie ZOOP. Hij is als creatief producer, schrijver en regisseur verantwoordelijk voor de series 2012, Het Jaar Nul en de 10-delige dramaserie De Avonturen van Kruimeltje. Sinds 2011 is hij tevens actief als producent. Hij stond als showrunner en producent aan de basis van Voetbalmaffia en ontwikkelde en regisseerde de succesvolle serie De Luizenmoeder en eveneens de Duitse variant Die Läusemutter (2019). Ook was hij co-regisseur van Luizenmoeder - De Film (2020). In 2021 schreef en regisseerde hij de serie Ten Minste Houdbaar Tot.

Daan Mollema, marketing en development manager

Daan Mollema

Marketing & Development Manager

Daan heeft jarenlang bij verschillende distributeurs gewerkt. Hij weet als geen ander een TV-serie stevig in de markt te zetten en de juiste doelgroep te bereiken. Sinds 1 april 2015 is hij officieel onderdeel van ons team als Marketing & Development Manager.

Jo-Anneke Wikkerink, assistent van de producenten

Jo-Anneke Wikkerink

Postproduction Supervisor

Jo-Anneke Wikkerink werkt sinds het najaar van 2011 bij Bing Film & TV. Van assistent is ze doorgegroeid naar haar huidige functie, waarin ze de postproductie, buitenlandse festivals en sales van de speelfilms en televiesieseries coördineert.

Edith Huismans, financiële administratie

Edith Huismans

Financiële administratie

Edith / E-DID-IT administraties doet sinds 2011 als freelancer de financiële administratie voor BING.
E-DID-IT is verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie en projectbeheer van diverse tv-series binnen deze BV.

Christy Faber, administratief medewerker

Christy Faber

Administratief medewerker

Na vele jaren in loondienst en als zelfstandig ondernemer administratief werk te hebben verricht, versterkt Christy Faber onze financiële afdeling als administratief medewerker sinds november 2018. Ze houdt zich onder andere bezig met het verwerken van inkomende facturen en diverse andere administratieve werkzaamheden.

Robert Labruyère, Line producer

Robert Labruyère

Line producer

Robert is afgestudeerd aan de Filmacademie en maakte kennis met Bing Film & TV bij de serie Verborgen Verhalen. Hij voert op freelancebasis werkzaamheden uit voor Bing Film & TV als line producer. Bovendien is hij twee meter lang.

Shanon van den Ancker, Pre- en postproductie coördinator

Shanon van den Ancker

Pre- en postproductie coördinator

Shanon rondde in 2022 de Master Documentaire & Fictie af aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is als freelancer werkzaam voor Bing Film & TV en coördineert zowel de pre- als postproductie voor diverse series.

Icoon van een vraagteken

TBD

Stagiair

In aanloop naar producties zijn wij op zoek naar stagiairs! Stuur een mailtje met je motivatiebrief en CV naar info@bingfilm.nl en we nemen snel contact met je op.

Sjaakie, kantoorhond

Sjaakie

Kantoorhond